Creatief Betrokken Visionair

Marcel Dekker

Marcel (62) woont met zijn vrouw en kinderen in Den Haag. Hij inspireert, ontwerpt, coacht en ontwikkelt e-learnings, testen, methodieken en tools voor persoonlijke ontwikkeling. Dit doet hij o.a. voor More Happy Jongerencoaching Mindconnexion, WLO work & life, Bigger Brain en Sonneveltopleidingen. Het coachen en het ontwikkelen versterken elkaar in een voortdurende wisselwerking tussen praktijk, theorie, onderzoek en innovatie. Nick Ellerby van OASIS - School of Human Relations typeert hem als alert voor ontwikkelingen in de wereld en de menselijke context, in staat om “vanaf nul” te creëren, en altijd op zoek naar het vinden van een gedeelde visie met de potentie om de ziel te raken, wakker te schudden en te erkennen.Tot 2003 werkte Marcel Dekker in de welzijnssector, de kunstensector en het bedrijfsleven als hoofd hrm, pr-medewerker, organisator van wereldmuziekconserten en trainer. In 2004 startte hij Elementaal.


E- Learnings

Voor Albert Sonnevelt (Levenscode.nl) en Sonneveltopleidingen verzorgde hij de afgelopen 5 jaar de inhoud, de vormgeving en de plaatsing op internet van 10 e-learnings over onderwerpen als stress, motivatie, geluk, slapen, keuzes maken, uitstelgedrag en angst & paniek. Het werken aan een e-learning is een intensief en fascinerend proces waarin research, inkaderen, schrijven en vormgeven elkaar organisch opvolgen en het eindresultaat altijd een gevoel van trots en dankbaarheid oplevert. Het belangrijkste is hierbij de afstemming op de doelgroep, de mensen die geholpen zijn met de informatie, tips en oefeningen. Favoriete items in de e-learnings zijn Gedragsverandering in kleine stappen, Overtuigingen ontdekken en leren bijstellen, Aandachtsoefeningen en Lichaamsbewustzijn en Verbinding.


Tools 

De tools (testen, scans en apps) die Marcel Dekker ontwikkelt zijn meestal gebaseerd op een vierdeling van de psyche (bijvoorbeeld Denken, Willen, Voelen, Doen). Als geen ander weet hij de kennis van deze vierdeling te koppelen aan mens, organisatie en maatschappij met als doel: analyse, inzicht, verbinding en gewenste verandering te ondersteunen. Op het raakvlak van psychologie, kunst, mens en technologie is hij een innovatieve pionier die altijd op zoek is naar nieuwe verbanden en praktische oplossingen om als mens of organisatie beter van te worden. Voor meer informatie over zijn tools kun je terecht op de website van Elementaal

 

Boek

Een pdf van het boek: Goozze, een kleurrijke expeditie door jezelf van Marcel Dekker kun je gratis per mail toegestuurd krijgen. Mail info@elementaal.nl met je verzoek. Voor een aantrekkelijk bedrag (65% korting) koop je het echte boek bij bol.com. 

 

Veelzijdig

Vanuit zijn creativiteit en ervaring begeleidt hij incidenteel een politieke partij, schrijft hij een boek of een theaterproject, creëert hij een spel of bedenkt hij een campagne om een organisatiedoel onder de aandacht te brengen. Als coach heeft hij veel ervaring in het werken met verandertrajecten van individuen en groepen (particulier, onderwijs en bedrijfsleven). Met name het zogenaamde overtuigingswerk (het bijstellen van diepe overtuigingen die je leven negatief beïnvloeden) en de Stilte hebben zijn bijzondere belangstelling. Marcel is zowel theoretisch als praktisch zeer ervaren. Naast zijn werkervaring in welzijn, kunst en bedrijfsleven, schreef hij twee boeken en ontwikkelde praktische methodieken en oefeningen die hij alleen inzet als hij ze zelf volledig heeft uitgeprobeerd en getoetst. In zijn sessies draagt hij altijd praktische handvatten aan om mee verder te kunnen. Dat kan een tip zijn, een oefening, een inzicht of een schets. Hij is humorvol en verbindend en is in de sessies altijd op zoek naar de kern van jouw vraag en jouw essentie.