Helder, Verbindend, Praktisch

Vier stappen

Je zou mijn werk voor en met mensen en organisaties in vier stappen kunnen vertalen. A. Samen erin duiken, het probleem ontrafelen en achterhalen wat vastzit. B. Ervaren wat je wilt, in contact komen met de essentie van jouw wens. C. In beweging komen, ontkrampen en loslaten wat vaszit. D. Werken of bouwen met of aan het nieuwe en jouw vorm vinden.  


Ontkrampen

Het ontkrampen is wellicht het belangrijkste van deze vier stappen. De kramp zorgt voor stilstand of verstarring in je vermogens tot Geven en Ontvangen. Die vermogens kunnen te sterk (compensatie) of te zwak (weerstand) zijn als reactie op een onderliggende kwestie die onbewust het nieuwe tegenhoud. Om het ontkrampen in gang te zetten werken we met inzicht en oefeningen om stress te verminderen en oude onderliggende overtuigingen die de kramp in stand houden vrij te maken. Doel hiervan is het activeren van nieuwe neuronenpaden in je hersenen. De oude werkten nu immers niet meer. 

 

Visie

Mensen zijn op de wereld om elkaar te helpen. Waar een (vrije) wil is, is een weg. Creativiteit is een levensbehoefte. Het geestelijke is net zo belangrijk als het materiële. Stilstand is een vorm van verkramping en afgeslotenheid, beweging is een vorm van levendigheid en verbondenheid. Vergeet het slechte en richt je op het Goede. Eenvoud siert de mens. Verstand en gevoel, wetenschap en intuïtie hebben elkaar nodig. Zonder de stilte kun je de heelheid niet ervaren.